Ai uitat parola?

Ai uitat parola? Introdu adresa ta de email. Vei primi un email cu un link sa iti creezi o noua parola.

Inapoi la logare

Inchide

Fluorina

Fluorina

Fluorina (fluorit)

 

 

DURITATE: 4 Mohs

GREUTATEA SPECIFICA: 3-3,25

INDICE DE REFRACTIE: 1,434

SISTEM DE CRISTALIZARE: Forma tipica a cristalelor este cubica.Fluorina se gaseste in depozite hidrotermale sau sedimentare

SURSE DE FLUORINA: Argentina,Franta, Germania, Namibia, Statele Unite

 

 Numele fluorinei deriva de la cuvantul latinesc care inseamna ,,a curge"; fluorina se topeste mai usor decat alte minerale si in trecut era folosita ca fondant. Poate avea diverse culori transparente pana la translucide, toate incantatoare: galben-auriu intens, verde-albastrui, roz-trandafiriu, albastru, verde, mov si incolor. Are luciu sticlos si se lustruieste bine (finisaj lucios).

 

Tipuri de fluorina

  O varierate de fluorina din Namibia, de culoare verde-smarald, transparenta, numita smarald african, este una dintre cele mai populare. Este, de asemnea, o gema interesanta care prezinta adesea mai multe culori intr-un singur cristal, in dungi, pete si puncte care imbina subtil sau contrasteaza puternic. Fluorina se gaseste si sub forma de masa opaca.

 

 

Fluorina, cristal vindecator? 

  Fluorina este unul dintre putine cristale vindecatoare care are drept forma caracteristica cubul - pe de o parte, va fi indicata celor intepeniti in tipare rigide de gandire; pe de alta parte, dintre cristalele vindecatoare, este cel mai eficient in a insufla mintii stabilitate si claritate, abilitatea de a judeca de-a dreptul, evitand ocolisurile,

sovaielile si divagatiile incalcite. Cubul este figura geometrica cea mai sugestiva pentru conceptul de ordine

(uniformitate si disciplina) - de aceea, fluorina poarta rezonanta ordonatoare a universului, fiind, dintre toate

pietrele tamaduitoare, probabil, cea mai impregnanta de aceasta energie a ordinii. Fluorina il ajuta sa abandoneze 

orice conditionare si sa renunte la ratacirile speculative pe caile deja batatorite ale trecutului, adoptand modul cel mai direct, mai simplu si mai firesc de a chibzui - cel al bunului simt; renaste, astfel, regenerat, daruindu-se unor principii inalte si mergand spre tinta pe calea cea mai scurta.

 

 

 

 

  In concluzie, fluorina ca piatra este o minune a naturii si pentru noi, este o sursa de inspiratie. In urmatoarele poze, va invitam sa vizualizati produse create in atelierul nostru cu aceasta piatra: 

 

                                                                                                           

 

 

 

 

 Fluorina galbena sau smaraldul african